søndag 15. februar 2009

Lys i katalogtunnelen


Samferdselsdepartementet melder at telefonabonnenter som vil ha papirutgaven av de hvite sidene i telefonkatalogen, heretter selv må be om å få den levert. Javel, dette har vi ventet på i mange år. Men Gule sider skal altså leve videre og fortsatt skal Eniro og Oslo kommune prakke på oss Ditt distrikt – katalogen du ikke engang kan reservere deg mot.
Alt som trengtes for å stoppe den enorme papirsløsingen distribusjonen av de hvite sidene representerer, var altså et brev fra Samferdselsdepartementet til Telenor. Men når går brevet fra Oslo kommune til Eniro om at denne forhatte katalogen Din bydel snarest må stoppes. Og hvorfor lar regjeringen Gule sider leve videre? Stopp alle tullekatalogene som ingen bruker.
Flere organisasjoner og enkeltpersoner har i en årrekke mobilisert for å få slutt på ressurssløsingen som papirutgaven av telefonkatalogen står for. Vi forbrukere har også brukt tid på finne ut hvordan vi reserverer oss og formidlet oppskriften videre til venner og kjente etter beste evne.
Det er positivt at det endelig skjer noe i katalogbransjen, men det skjer alt for sent og det som skjer er ikke nok. Vi trenger raskere handling fra regjeringen i slike saker. Er et enkelt brev nok, så send brevet.
I mellomtiden må vi fortsatt reservere oss mot Gule sider. Det verste er at beboere i Oslo ikke kan reservere seg mot katalogen Din bydel i det hele tatt. Årsaken er visstnok at Oslo kommune bruker denne som informasjonskanal. Ifølge Eniro ønsker ikke kommunen at folk skal kunne reservere mot ”denne viktige informasjonen”.
Tiden er imidlertid overmoden for at Oslo kommune oppdaterer seg om hvordan publikum henter sin informasjon og i det minste lar oss som ikke vil ha kommunens kataloger anledning til å reservere oss.
Les mer om hvordan du reserverer deg på Norges Naturvernforbunds sider

1 kommentar:

Monica sa...

Supert! Nå slipper vi Ditt Distrikt også!