søndag 26. juli 2009

Tuskhandel i sommer – del I


Den interessante gratiskortordningen gebyrfri.no inkluderer ikke bare alle kredittkortkjøp gratis, men nå også reiseforsikring, hevder selskapet. Gebyrfri-ordningen er interessant, siden den finansierer sin virksomhet ved at folk ikke husker eller klarer å betale sine egne kredittkjøp. Og når de ikke gjør det, følger en saftig rente. Renten sosekoppene må lide for, og betale i dyre dommer, finansierer hele butikken gebyrfri.no, pluss at de som har ryddige sysaker får et gratis kredittkort. Dette er jo en mildt sagt betenkelig type levebrød.
Men at myndighetene helt uaffisert lar forskjellige kredittkortselskaper sikre at sosekopper raserer sin egen privatøkonomi, får jeg komme tilbake til ved en senere anledning. Dagens tema er den nye reiseforsikringen du får som Gebyrfri-kunde. Det er gratis, det er gratis, hurra!
Men så vender det klassiske spørsmålet om det faktisk finnes en gratis lunsj tilbake. Det gjør det som kjent ikke. For når jeg sjekker betingelsene på gebyrfri.no, kommer det frem at kravet for reiseforsikring er at minst halvparten at reisekostnaden er betalt med gebyrfri.no-kortet. Med andre ord, har du betalt reisen direkte eller overført din del av reisekostnaden til den som har betalt for deg, gjelder forsikringen ikke. Hvis noen har spandert en tur på deg, gjelder forsikringen altså heller ikke. Ved ettertanke har knapt noen av mine reiser de siste årene blitt betalt med kredittkort på den nødvendige måten, og dermed er den nye gratisforsikringen uaktuell for meg.
I papirreklamen fra gebyrfri.no (Santander consumer bank) presiseres denne betingelsen ikke. Derimot heter det i punktliste over fordeler at "Reiseforsikring, dekning inntil kr 7,5 mill." Først når du besøker gebyrfri.no, kan du lese at det kreves at minst halvparten av reisekostnaden er betalt med gebyrfrikortet.
Da gjenstår det å håpe at innehaverne av gebyrfrikortet ikke tar punktlisteformuleringen for god fisk før de kansellerer sin eksisterende reiseforsikring. De kan få seg en lei overraskelse når uhellet er ute.

1 kommentar:

Monica sa...

Sorry,bro,
men jeg synes ikke dette er så rart
Det de ønsker er jo at du bruker kortet ditt, slik at du forhåpentligvis glemmer å betale i tide og betaler fete renter.
Business, kalles det:-)