tirsdag 28. juli 2009

Tuskhandel i sommer – del II


I sommer er det kanskje Tele2 som har drevet tuskhandelen lengst, i hvert fall av teleselskapene. De gikk ganske langt overfor kunden fra helvete (undertegnede) da de distribuerte ”Franks SUPERTILBUD til deg som er Tele 2 kunde”

La gå at de klebet et kronestykke på alle brevene for å lage litt skøy. He, he, ja nå har det rablet for dem i sommervarmen. De gir bort penger!

Kanskje skal jeg også la det gå at de skriver ”Vi ønsker å gi deg en ny mobiltelefon for bare 1 krone”. De andre teleaktørene gjør vel også dette, så kanskje kunden fra helvete skal bære over med denne ydmykende markedspraksisen, som bare er nok et bevis på at vi forbrukere er av samme art som Frank i Tele2; vi er sauer.

Vi lar oss gjerne forføre av teleselskapene. Hadde de bedt oss om å hoppe fra toppen av Rådhuset for å nyte det friske svevet, ville vi ha gjort det også. Det er vår tur til å ha flaks og moro nå. Klart det går bra når Tele2 sier det.

Det jeg imidlertid ikke aksepterer er at Tele2 kobler kr 1,-tilbudet til abonnementet Champion, som er kjent for å ha kr 0,- i månedsavgift. Med mikroskopisk skrift er det imidlertid notert at Champion er justert opp til en månedsavgift på kr 189,- hvis du velger å kjøpe mobilen som koster kr 1,- Sjekker du abonnementet Champion på tele2.no, er det likevel stadig listet som et abonnement til kr 0,- per måned.

Spørsmålet jeg har stilt Tele2, er hva kronestykket har med denne mobiltelefon-dealen å gjøre? De har ennå ikke svart. De har imidlertid forklart at når du bestiller telefonen, er det tydelig at abonnementet koster kr 189,- i måneden. Og dette har Tele2 for så vidt rett i. Det er imidlertid ganske stor forskjell på å sende et brev med et kronestykke og samtidig si at Tele2 vil gi meg en telefon til kr 1,- og å sende et brev hvor det står at du kan få en telefon til en gunstig pris hvis du velger å kjøpe den på avbetaling til kr 189,- i måneden.

Første bud i kontakt med Tele2 er å være skeptisk. De kan ha et godt tilbud, men de vet at kunden fra helvete er i mindretall, og at de aller fleste er sauer. Brevet fra Tele2 understreker nok en gang at den beste egenskapen du kan ha når du kjøper mobiltelefon er paranoia. De er ute etter pengene dine og de vet hvordan de skal få tak i dem.

1 kommentar:

Monica sa...

Jeg ser meg om etter et annet
selskap, tenker jeg ;-)
Bæææ