mandag 26. januar 2009

Lauritz.com: Her er den virkelige kostnaden


Har det hendt at du for eksempel har funnet et supert gulvteppe på en av de danske filialene av lauritz.com og lurt på hva prisen egentlig blir - ferdig levert hjem til Norge? Her er endelig kalkulatoren som gir deg et realistisk overslag. Se hvordan et tilslag på NOK 1250,- ender med en total på NOK 3254,-!
Import av varer er et godt eksempel på et område med uoversiktlig og meningsløst byråkrati. Jeg skal ikke gå i dybden av denne materien, men bare konstatere at du skal holde tungen rett i munnen når du kjøper en vare på nettsteder i utlandet.
For å kunne bruke kalkulatoren under, må du hente inn fraktkostnad og valutakurs. Hvis du forsikrer varen, må kostnaden for dette også avklares.
Fordi blogspot ikke tillater vedlegg, har jeg lastet opp excel-filen på en ekstern server. Du laster denne ned på egen risiko. Jeg har naturligvis selv testet savefile.com og dette og har ikke medført noen problemer.
(Ønsker du ikke å laste ned filen, følg denne oppskriften: Forutsett eks. DKK 1250 for et gulvteppe, legg til hammerslag kr 50 og 20 prosent gebyr. Legg til frakt. Summer og regn om til NOK. Legg til 25 prosent moms og NOK 207 i fortolling. Total: NOK 3254,- )
Jeg tar rutinemessig forbehold om regnefeil og/eller andre feil i kalkulatoren.

Lykke til med både budgivning og beregning.
Last ned kalkulatoren her: http://www.savefile.com/downloadmax/1982420
Legg inn ditt eget bud i feltet øverst og totalen beregnes automatisk. Pass på å oppdatere med fraktkostnad og valutakurs.

Ingen kommentarer: