lørdag 18. april 2009

K-rådet ignorerte klagesaken

Kringkastingsdirektøren ble ikke konfrontert med min klagesak i Kringkastingsrådets møte 16. april. Forklaringen som blir gitt av rådets sekretær, er at Kringkastingsrådet sa seg tilfreds med direktørens redegjørelse da saken ble behandlet første gang.

Som Mediavaktens lesere vil huske, dreier den aktuelle saken seg om publisering av underlagsmateriale i undersøkelser når de er grunnlag for nyhetssaker.

Svaret fra rådets sekretær er vanskelig å tolke som noe annet enn et forsøk fra NRKs side på å frita kringkastingsdirektøren fra hans ansvar for å følge opp sine egne løfter over for Kringkastingsrådet. Dette er en svært betenkelig og overraskende vending i saken.

Kringkastingsdirektøren kan ikke gi løfter overfor Kringkastingsrådet som han ikke følger opp. En slik praksis er meningsløs og undergraver betydningen av Kringkastingsrådet.

Rådet sekretær har uttalt at han vil informere kringkastingsdirektøren om min misnøye om at saken ikke blir fulgt opp. Dette er naturligvis en mye mindre tilfredsstillende løsning enn at direktøren må svare overfor Kringkastingsrådet.

Det eneste som er akseptabelt i saken er at NRK umiddelbart endrer praksis i sakskomplekset jeg har fremmet. Nye tiltak for å sikre dette vil bli vurdert hvis saken ikke får en snarlig og tilfredsstillende løsning.

Kampen for kvalitet i NRKs nyhetsdekning vil fortsette med uforminsket styrke.

Ingen kommentarer: