onsdag 8. april 2009

Lett spørsmål tok staten fem måneder

Det tok staten fem måneder inklusive én etterlysning å svare på mitt spørsmål om regler for e-postkommunikasjon mellom lærere og foresatte. Da hjelper det lite at Fornyings- og administrasjonsdepartementet ”vil involvere innbyggerne mer” i forvaltningens arbeid. Her må det først feies for egen dør.

Min e-post gikk 9. november i fjor til Kunnskapsdepartementet, som sendte den videre til Fylkesmannen i Oslo. Der må det være veldig hektisk, for jeg fikk ikke svar før 1. april i år, vel og merke etter en etterlysning.
Å bruke fem måneder på en enkelt e-post, setter Fornyings- og administrasjonsdepartementets Stortingsmelding nr 19 (2008-2009) om å få "Innbyggerne med på fornyingsarbeidet" i et pussig lys. Her heter det blant annet:
"Internett vil stå sentralt i arbeidet med å få innbyggerne mer involvert. Regjeringen vil øke bruken av nettløsninger og legge opp til en deltaker- og delingskultur som plasserer innbyggerne mer som samarbeidspartnere enn som passive mottakere av informasjon."
Først må nok staten sørge for at det får konsekvenser for den enkelte saksbehandler når han eller hun ikke svarer innen rimelig tid. Kjenner jeg Fornyings- og administrasjonsdepartementet rett, er nok dette neppe et av forslagene i stortingsmeldingen.

Ingen kommentarer: