søndag 29. mars 2009

NSB liker ikke sykler


Det skal godt gjøres å inkludere NSB i sykkelferien din, i hvert fall hvis du setter kursen mot Sverige. Systemet er så kronglete at man kan lure på om NSB opererer med en intern instruks om å gjøre det vanskeligst mulig å ta sykkelen med på ferie.
Hvis du har tenkt deg på sykkelferie i Sverige og har lyst til å reise et klimagassheldig alternativ slik som tog, bør du notere deg følgende:
· Du kan ikke reservere plass til sykkelen din
· Det er plass til maksimalt fem sykler i hvert togsett
Du kan sammenligne NSBs betingelser med å stille opp på Gardermoen og få vite at det er plass til deg på flyet, men ikke til bagasjen din.
På kryptisk vis opplyser NSB imidlertid om at ”det er per idag kun våre fjerntog som harplassreservasjon for sykkel.” NSBs nettsider sier ikke noe om hvordan de definerer et fjerntog, men en reise til Gøteborg er tydeligvis å regne som en kort tur.
Det er mulig NSB synes at det er kort til Sverige, men for noen av oss er det likevel så langt at vi ville satt pris på om NSB gjorde det litt enklere å ta med sykkelen på toget. På familiens sykkeltur i Danmark i fjor, var alt lagt strålende til rette for å ta med sykkelen. Her har NSB svært mye å lære
Les NSBs inspirerende nettside om tog og sykkel her
Så kan du også se de noe mer inspirerende nettsidene om å ta med sykkel på toget i Danmark her

Ingen kommentarer: