lørdag 23. mai 2009

Er kokainen tilbake i Coca Cola?

For tiden dundrer Coca Colas kampanje ”Open happiness” på boards og plakater. Men hvilken sammenheng er det mellom Coca Cola og lykke?
Før i tiden inneholdt Coca-Cola anslåtte ni milligram kokain per glass, men i 1903 ble det fjernet. Skal vi forstå det nye slagordet som at kokainen nå er tilbake? Er det narkolykken Coca Cola tenker på med Open happiness?
Norsk markedsføringsregelverk er ganske klar på at løfter av typen ”åpne en flaske med lykke”, ikke er ønsket. Hvis ikke dette er villedende markedsføring, hva kan da omfattes av denne bestemmelsen. Men så var det håndhevingen da. Forbrukerombudet har tidligere i år meldt tilbake til meg at de ikke klarer mer arbeid, så da kan vel Coca Cola forsette sin lykke-kampanje i fred og ro.
Coca Cola selv sier ikke noe om at kokainen er tilbake i flaskene men forklarer betydningen av Open happiness slik: “The campaign reminds people that Coke is always there to offer that small moment of fun and refreshment when you need it.”
Og hvem ønsker seg vel ikke moro, forfriskning og lykke? Bare så kjedelig at de mer nøkterne tilnærmingene tilsier at Coca Cola i verste fall heller står for karies, overvekt og diabetes.
”Open premature death” er vel ikke akkurat et like effektivt slagord.

Ingen kommentarer: