mandag 18. mai 2009

Respons fra Coca Cola

Som svar på min henvendelse knyttet til innlegget Coca Cola-mysterier, har konsernet sendt meg følgende svar:

Hei Harald,Takk for e-post.
Spørsmålet ditt er egentlig mer omfattende enn man skulle tro, og det er feil å svare på generelt grunnlag. Dette er vår holdning på dette viktige området, og dersom du skal sitere meg blir jeg glad hvis du tar med alle fire punktene:
- Brus dreier seg om nytelse - det er ikke, og skal ikke være primærføde
- Alle næringsmidler, også brus, skal forbrukes med fornuft og måtehold
- Vi er opptatt av at forbrukerne skal ha full valgfrihet, derfor har vi utviklet drikkevarer i en rekke størrelser og smaker, med og uten sukker, med og uten kullsyre. Og vi merker produktene tydelig, slik at man kan gjøre informerte valg. Forbrukertester viser at forbrukerne forstår GDA-merkingen godt. Poenget er at man må velge rett produkt til rett anledning. Har man en passiv livsstil og en for kaloririk diett, skal man selvsagt velge drikkevarer med minst mulig energi. Har man en aktiv og balansert livsstil er det selvsagt helt uproblematisk å velge sukkerholdige drikkevarer nå og da.
- I forhold til ditt konkrete spørsmål om sukker, så er det et faktum at sukker har sin naturlige plass som del av et balansert kosthold. Selv ernæringseksperter mener at sukker uproblematisk kan være 10% av vårt daglige energiinntaket. Nordmenns sukkerinntak har gått ned fra 43kg per pers per år i 1998 til 33kg per pers i 2008. I samme periode har salget av sukkerholdig drikke gått kraftig ned, og salget av sukkerfrie drikkevarer vokst kraftig. Likevel har gjennomsnittlig BMI gått opp. Med andre ord er det i realiteten ikke en klar link mellom utviklingen på sukkerkonsumet og utviklingen av antallet overvektige her til lands.

Vet du forresten hvor stor andel av folks sukkerinntak som kommer fra brus?

Ingen kommentarer: