tirsdag 16. juni 2009

Aldri kvitt boligannonsene?

Debattinnlegg sendt Aftenpostens Leserforum: Det enorme volumet boligannonser i Aftenposten genererer omkring 25 kilo papiravfall for hver abonnent per år. Dette er en lite miljøtilpasset ressursbruk både med hensyn til produksjon, transport og gjenvinning. I tillegg er det svært usikkert om denne typen papirannonsering er nødvendig for boligselgerne.
Å bruke Aftenposten til å annonsere bolig, er omtrent like presis markedsføring som å henge oppslag på lyktestolper. Men fordi annonseringen også inkluderer markedsføring av boligmeglernes logo, fortsetter papirmarkedsføringen lenge etter at Finn.no har etablert seg som den helt dominerende markedsplassen for bolig.
Uvitende boligselgere føler at de må annonsere i Aftenposten fordi boligmeglerne anbefaler dette. Dette koster dem titusener av kroner. Men hvor er dokumentasjonen som viser hvor mange salg som skjedde uten at kjøperne orienterte seg på internett? Tallene i denne undersøkelsen vil trolig knuse myten om at vi trenger Aftenposten til å omsette boliger.
Verken boligselgere eller avislesere er i dag avhengige av Aftenposten. Kan alle vi lesere som frustrerer oss over boligannonsene snart tilbys et alternativ? Mange abonnenter vil sannsynligvis gladelig betale mer for Aftenposten uten boligannonsene. Mens vi venter på at Aftenposten løser problemet, fylles returpapirdunkene opp med uleste annonsebilag.
Les også Stopp de meningsløse boligannonsene

Ingen kommentarer: