tirsdag 4. november 2008

Er vi snart ferdige med Notaravisen?


Dagens Næringsliv melder at halvparten av eiendomsmeglerkjeden Notars filialer skal legges ned på grunn av sviktende lønnsomhet. Alle vi vanlige forbrukere øyner et håp om at dette betyr at det nå kanskje kan bli slutt på det grove misbruket av godt avispapir som Notaravisen står for.
Ifølge den kontroversielle meglerkjeden mottar 1 170 000 husstander Notaravisen i sin postkasse hver fredag. Dette skjer i en tid hvor alle normale mennesker holder seg orientert om boligmarkedet på internett. Enkelte bruker kanskje tre-fire millioner kroner helt tilfeldig fordi de får øye på en annonse som de ser i en gratisavis i postkassen, men disse menneskene får vi håpe kan få hjelp så snart som mulig av vennlige verger i geografisk nærhet.
Notaravisen er en drøm av et hatobjekt. Det finnes svært få formildende omstendigheter annet enn at distribusjonen kanskje hjelper Posten Norge til å holde folk i arbeid. For Notaravisen er naturligvis ikke stedet du finner boligen din, men derimot en masete påminnelse om meglerkjeden Notar.
Notaravisen er et miljøproblem i flere ledd. Først som en produksjonsfaktor på den måten at avispapiret produseres og distribueres helt unødvendig. Det bidrar også til større behov for gjenvinning, noe som betyr at avisen belaster med energibruk i tre ledd; produksjon, distribusjon og gjenvinning.
Aller mest irriterer avisen publikum som får den i postkassen. Den irriterer ved at den er meningsløs med sitt utvalg av boliger fra én megler, ved at boligene samtidig annonseres både på notar.no og finn.no og naturligvis fornærmer den ved at Notar tror vi er så dumme at vi ikke skjønner at avisen kun er et markedsføringsvåpen for dem selv.
Nå håper vi at kruttet er vått og at Notars aviskrigføring er over. Dere skjønner, vi finner faktisk boligene våre på internett.

Ingen kommentarer: