tirsdag 17. mars 2009

Økobrus på plass i elegant stillhet


På utvalgte (?) Rema-butikker kan du nå kjøpe tre forskjellige typer Debio Øko-brus. Produsenten bak er Grans. Ikke akkurat verdens sunneste produkt, men det er jo veldig sjarmerende med nye fine Debio-varer.
Så lenge norsk næringsliv på en eller annen måte bidrar til å svekke den aggressive støyen fra Coca Cola, skal jeg være glad.
Det pussige er at Økobrusen er på plass i butikkene uten noen som helt lansering. Den foreløpige stillheten omkring produktet er perfekt. Deilig!
Ved en slik stille lansering skaper Grans en dobbeltkontrast til ordinær brus-markedsføring. Her er det både lagt vekt på sunnhet og på vareprat i sosiale sammenhenger. Spre ordet :-)
Fellesorganisasjonen for økologisk produksjon og forbruk, Oikos, har undersøkt saken og ikke funnet spor etter lansering verken fra Grans eller Rema. Enkelte bloggere kritiserer designet, men jeg deler absolutt ikke den meningen. Dette er profesjonell og fullkommen design. Produktene er gode å hvile øynene på.
Jeg har stilt flaskene ut på kontoret mitt og mange besøkende har gledet seg over de nye fine flaskene.
Men når alt kommer til alt er økobrus bare en variant av hva svenskene så korrekt kaller sockerdrycka. Økobrus kan vi drikke til fest. For øvrig kan vi drikke vann fra springen.

Ingen kommentarer: